Een traineeship is een waardevolle kans om jezelf te ontwikkelen zonder dat je nog gelijk officieel aan de slag moet. Je krijgt begeleiding waar nodig en je kunt je ook nog eens ontwikkelen op verschillende gebieden binnen de ICT, maar welke gebieden zijn dit precies? Hieronder vertellen we je de verschillende richtingen waarin je jezelf kan ontwikkelen tijdens een ICT traineeship.
Softwareontwikkeling
De eerste tak waar je op kan gaan is de softwareontwikkeling. Hierbinnen ben je vooral bezig met coderen en het ontwikkeling van software. Softwareontwikkeling houdt niet alleen in dat je de software moet programmeren, maar ook dat je moet gaan testen en het moet onderhouden.
Data-analyse
Dan heb je ook nog data-analyse, hierbij ben je vooral bezig met het analyseren van data om inzichten te krijgen. Vervolgens moet je deze data dus ook verwerken en interpreteren, hiermee kan je dus advies geven aan de mensen die daar waarde aan hechten.
Netwerkbeheer
Beveiliging is een onderwerp die steeds belangrijker wordt, vandaar dat de vraag naar netwerkbeheerders ook toeneemt. Hierbij help je ook bij de cybersecurity, waarbij je netwerken gaat beveiligen tegen dingen zoals virussen en hackers. Ook ontwikkel je beveiligingsprotocollen en houdt je goed in de gaten of er verdachte dingen gebeuren binnen het netwerk.
IT-consultancy
Dan heb je ook nog IT-consultancy, hierbij ga je dus bedrijven adviseren over alles binnen de IT. Zo kun je kijken wat de behoeften zijn van een klant en hoe je die klant dan het beste kan helpen. Mocht je op zoek zijn naar een ICT traineeship, kijk dan eens bij de ICT traineeship van Qquest.
Als je na je studie klaar bent en eigenlijk nog niet volledig aan de slag wilt, maar je eerst nog wilt verdiepen in alles wat er mogelijk is en hier begeleiding bij krijgen, dan kun je voor een traineeship kiezen. Zo heb je bijvoorbeeld een ICT traineeship, waarbij je veel verschillende takken hebt waarbinnen je je kunt verdiepen. Zo heb je softwareontwikkeling waarbij je gaat programmeren, maar ook het testen en onderhouden van de software. Dan heb je nog data-analyse waarbij je de data gaat analyseren, verwerken en adviezen kan geven gebaseerd op de data. Ook heb je nog netwerkbeheer die vooral om veiligheid draait, je zorgt er voor dat er geen hackers of virussen kunnen passeren. Als laatste heb je nog IT-consultancy waarbij je bedrijven gaat adviseren over alles binnen de IT.