De digitalisering is de afgelopen jaren bij veel bedrijven in een enorme stroomversnelling geraakt. Het maakt bedrijven en organisaties flexibeler maar ook kwetsbaarder.
Het aantal cyberaanvallen was nog nooit zo hoog en organisaties van groot tot klein worden er slachtoffer van. Bedrijven kijken massaal naar de overheid, met de vraag wat die kan doen om meer veiligheid te bieden. Dit heeft op Europees niveau geleid tot de NIS 2.0 richtlijn, met allerlei gevolgen voor bedrijven in de Benelux.
NIS 2.0
NIS staat voor Network and Information Security en heeft als doel om de cybersecuritymaatregelen, sancties en samenwerking in alle EU-lidstaten beter op elkaar af te stemmen. Met de komst van de NIS 2.0 versie gaan de security eisen omhoog. De noodzakelijke security maatregelen worden explicieter, het toezicht erop wordt verscherpt en de boetes stijgen substantieel. Je dient óók de risico’s in de relaties met leveranciers in de toeleveringsketen (zoals managed service providers) onder de loep te nemen.
Schrijf je in voor ‘Into NIS 2.0’
Binnen afzienbare tijd moeten organisaties met meer dan 50 medewerkers en meer dan 10 miljoen omzet in diverse sectoren (waaronder financiële, gezondsheids- en overheidsinstellingen) kunnen aantonen dat zij voldoen aan de nieuwe richtlijn. Er is dus werk aan de digitale winkel. Daarom organiseren wij op woensdag 10 mei het event ‘Into NIS 2.0’ bij Microsoft op kantoor in Zaventem.
Tijdens het ‘Into NIS 2.0 ‘event staan wij stil bij de inhoud van de norm, de verscherpte security eisen en de security risico’s in relatie tot leveranciers. Ook zullen er deze ochtend een reeks trends en ontwikkelingen aan bod komen. Tenslotte praten onze sprekers, waaronder Bart Asnot (National Security Officer & CSA Manager Security, Microsoft BeLux), je bij hoe jij als organisatie kunt voldoen aan deze nieuwe norm en geven wij je tips waarmee je direct aan de slag kunt. Tijdens het event zullen voldoende security specialisten van Wortell en Microsoft aanwezig zijn om jouw vragen hierover te beantwoorden.
Lees meer en schrijf je direct in voor Into NIS 2.0 zodat jij op de hoogte bent van deze nieuwe Europese richtlijn.