In de maanden na de uitbraak van de pandemie zijn steeds meer organisaties hybride gaan werken. Concreet betekent dit dat werknemers een groot deel van de week vanuit huis werken, in plaats van naar kantoor komen. Dit biedt zowel werknemers, als een werkgever verschillende voordelen. Denk aan het feit dat bespaard wordt op het energieverbruik op kantoor; in het bijzonder wanneer men hier gebruik maakt van sensoren en andere slimme systemen. Het maakt het mogelijk de verlichting uitsluitend in te schakelen, wanneer medewerkers in een ruimte aanwezig zijn. Nog altijd wordt er onnodig veel stroom verbruikt, doordat lampen standaard ingeschakeld zijn. Het leidt tot onnodig hoge kosten. Bespaar niet alleen door sensoren te gebruiken; ook zakelijke energie vergelijken helpt je te besparen. Verderop in dit artikel lees je er meer over. Voor medewerkers biedt hybride werken het voordeel dat zij veel tijd besparen; men staat niet langer in de file onderweg naar kantoor. Ze houden meer tijd over om een nieuwe hobby uit te proberen.
Vergelijken van aanbieders van zakelijke energie
Energieleveranciers vergelijken helpt je de goedkoopste aanbieder van energie voor jouw bedrijfspand te vinden. Het vergelijken van deze energieleveranciers hoef je niet zelf te doen; er zijn verschillende slimme tools te vinden online die hierbij helpen. Deze tools berekenen op basis van je huidige verbruik, wat je kunt besparen door over te stappen naar een andere energieleverancier. Houd je huidige verbruik bij de hand, deze dien je vaak in te vullen voor een betrouwbare vergelijking. Je kunt het nieuwe energiecontract vanuit de tool afsluiten; start direct met besparen op de bedrijfskosten.
Slim energieopslag voor elektrische auto’s
Ondernemers verduurzamen niet alleen hun bedrijfspand door gebruik te maken van sensoren, duurzame gebouwbeheersystemen en energie vergelijken. Ook het wagenpark wordt verduurzaamd, door bijvoorbeeld over te stappen op uitsluitend elektrische voertuigen. Wanneer medewerkers met hun voertuig op kantoor komen, neemt de vraag naar energie toe. De piek ligt vaak rond 9.00 tot 9.30 uur. Kijkend naar het aanbod aan (groene) stroom, ligt de piek veel later op de dag: tussen 13.30 en 15.00 uur. Het maakt het voor ondernemers interessant om te investeren in slimme laadpalen en vormen van energieopslag. De laadpalen starten niet direct met het opladen van de elektrische auto’s, maar wachten tot een moment later op de dag. In het bijzonder wanneer de accu van de auto nog grotendeels gevuld is.
Met slimme vormen van energieopslag is het mogelijk de opgewekte groene stroom te bewaren tot een volgende ochtend, om de auto’s op dat moment direct op te kunnen laden.