In maart trad een nieuwe dienstverlener de IT-markt: Respellion. Een samenvoeging van Responsible en Rebellion. De ondernemers hebben eerder het succesvolle IT-bedrijf QDelft gevestigd, welke is overgenomen door het Deense Netcompany.
Ze zijn vastberaden alle ervaring en beschikbare middelen in te zetten om snel door te kunnen groeien en hebben een duidelijke missie:
Een maatschappij waarin open source technologie wordt ingezet om digitale voorzieningen op een duurzame manier te bouwen.
De oprichters hebben vanuit diverse kennisdomeinen een bijdrage geleverd aan grote nationale projecten, zoals het Donorregister, Studielink en diverse systemen voor het ministerie van VWS.
“We hebben een duidelijke visie op welke manier digitale voorzieningen het beste technisch ontwikkeld en beheerd kunnen worden én hoe dat organisatorisch in te richten, waarbij we grip houden op voortgang en budget. Daarbij gaat lange termijn partnerschap voor korte termijn winst. Dat betekent dat je als leverancier je verantwoordelijkheid neemt en soms ook water bij de wijn moet doen.”, aldus algemeen directeur Patrick Smulders.
De dienstverlening richt zich op resultaatgerichte projecten, high performance teams en consultancy. De expertise van de organisatie is gericht op bedrijfskritische systemen met hoge beschikbaarheid en veel gebruikers. Er is veel kennis van digitale toegankelijkheid de zorgt voor inclusiviteit van digitale ruimtes en diensten. De ontwikkelmethoden zijn gebaseerd op verregaande automatisering (CI/CD) en focus op privacy en security by design.
Gideon Zegwaard, mede-oprichter en enterprise architect: “Vanuit mijn rol bij meerdere ministeries, zie ik vaak dat bedrijven en overheid geconfronteerd worden met dure en langlopende licentiemodellen. Door het gebruik van open-source technologie, willen wij juist vendor lock-in voorkomen en duurzaamheid vergroten.”.
Respellion wil zich onderscheiden door een cultuur van autonomie, openheid en ondernemerschap. Zelfsturende teams waarin de medewerkers centraal staan. Die manier van werken is succesvol voor T-shaped ontwikkelteams en vormt daarom ook de basis voor de interne organisatie.
Read more