Metri, advieskantoor voor benchmarking, sourcing en governance uit Schiphol-Rijk, gaat samenwerken met Cast, een leverancier van hulpmiddelen voor het doormeten van softwarecode. Metri ziet de overeenkomst als een strategische en logische uitbreiding op bestaande benchmarking en de activiteiten om de prestaties te meten van leveranciers in het applicatiedomein.
De samenwerking heeft tot doel organisaties op een kostenefficiënte manier inzicht te laten krijgen in de omvang en kwaliteit van applicaties. Hiermee zijn de prestaties te meten van interne of externe leveranciers die het onderhoud en beheer van applicaties uitvoeren. Met een geautomatiseerde functiepuntanalyse, gebaseerd op internationale standaarden, helpt Metri organisaties de productiviteit, kosten, time-to-market en de kwaliteit van softwareontwikkeling tot in detail inzichtelijk te maken. Met deze op feiten gebaseerde inzichten zijn betere beslissingen te nemen, aldus het advieskantoor.
Cast is een van oorsprong Franse leverancier van softwaretools en is gespecialiseerd in het analyseren en meten van softwarecode. Opgericht in 1990 heeft Cast een notering aan de Euronext (CAS) en bedient het klanten in Noord-Amerika, Europa en India. Het Benelux-kantoor staat in Brussel.
Software is sleutel
Meer en meer bedrijven beseffen dat software de sleutel is tot hun toekomst. Om die reden is het belang van applicatieontwikkeling de afgelopen jaren flink toegenomen, stelt Paul Cornelisse, algemeen directeur Metri: ‘Applicatieontwikkeling wordt een onderscheidende factor voor bedrijven in tal van markten. Er bestaan grote verschillen in de markt als het gaat om productiviteit, kosten, snelheid en kwaliteit van softwareontwikkeling, die in de gehanteerde uurtarieven niet tot uitdrukking komen. Bedrijven hebben behoefte aan meer duidelijkheid over de productiviteit en kwaliteit van hun interne of externe softwareontwikkeling.’
Met de verschillende tools uit het Cast-portfolio kan Metri geautomatiseerd functiepunten meten, de structurele kwaliteit van softwarecode beoordelen en de prestaties van leveranciers doormeten. Dit resulteert in een hogere transparantie in de kosten en de voorspelbaarheid van projecten. Deze aanpak helpt it-managers de juiste sourcing-strategie toe te passen op hun applicatieontwikkeling’, aldus Cornelisse.
Lees ook: Ego’s IT-dienstverlener én klant staan vernieuwing in de weg