KBC, CBC en KBC Brussels zijn de eerste Belgische banken die het betalen met Bancontact via wearables aanbieden. Klanten kunnen daarmee contactloos betalen via een slimme armband, ring, horloge of sleutelhanger.
Eind november 2018 startte KBC met een proefproject rond betalen met wearables. Zo’n tienduizend proefkonijnen hebben de technologie uitgetest. Om te betalen, houden consumenten de wearable tegen het contactloos symbool op de Bancontact-betaalterminal, net zoals met een contactloze Bancontact-kaart. Ook betalen aan automaten is mogelijk. De wearables zelf biedt KBC via zijn website aan. De bank werkt daarvoor samen met verschillende fabrikanten, bijvoorbeeld Gemini (polsbandjes), Tapster (badges), Berg en Mondaine (horloges), Rosan Pay (juwelen) en K-Ring (ringen).
In de lift
Contactloos en mobiel betalen zitten in de lift. Ten opzichte van februari 2020, toen er van het coronavirus nog geen sprake was, is het aantal contactloze betalingen met de Bancontact-kaart verdubbeld. Mobiele betalingen bij handelaars in fysieke winkels is met 66 procent gestegen. Als grote voordelen van contactloze kaartbetalingen en mobiele noemt KBC de hygiënisch en veiligheid, naast de snelheid en het gebruiksgemak.
‘Bancontact innoveert permanent en verheugt zich dan ook over deze samenwerking met KBC die het mogelijk maakt dat klanten van KBC, CBC en KBC Brussels nu contactloos kunnen betalen met Bancontact via een wearable, zoals een slimme armband, horloge, ring of sleutelhanger’, zegt ceo Nathalie Vandepeute van Bancontact-Payconiq.