Nowjobs, een uitzendbureau voor flexi-jobbers, jobstudenten en bijverdieners, integreert ChatGPT in z'n app en automatiseert zo naar eigen zeggen zijn digitale sollicitatieproces volledig.
De eerste, gedeeltelijke automatisering, Direct Contract, die Nowjobs deze zomer doorvoerde, wordt zo helemaal doorgetrokken. Via Direct Contract kregen bijverdieners in de app automatisch een contract aangeboden wanneer ze voldeden aan specifieke voorwaarden. ‘Wanneer een bijverdiener niet voldeed aan de voorwaarden, maar wel in aanmerking kwam voor de job, dan startte Nowjobs een manuele screening op. Dankzij ChatGPT is die manuele screening nu verleden tijd’, aldus Eline David, general manager bij Nowjobs België.
Met behulp van ChatGPT laat Nowjobs bijverdieners volledig automatisch screenen en matchen met een vacature. Ook het versturen van contracten verloopt automatisch. ‘Met de integratie van ai sparen werkgevers veel tijd uit tijdens het selectieproces en krijgen bijverdieners gegarandeerd en op tijd feedback’, aldus David. ‘Zo maakt de technologie ook komaf met de grootste frustratie van sollicitanten, namelijk dat ze geen feedback krijgen.’ Nowjobs is naar eigen zeggen de eerste speler op de uitzendmarkt die het volledige sollicitatieproces automatiseert.
App doet voorstel
Laat Nowjobs ai dan helemaal zijn gang gaan? Toch niet. ‘De automatisering verloopt niet zonder menselijke controle of validatie’, klinkt het bij het bedrijf. ChatGPT vormt een extra laag bovenop hun screenings- en matchingsproces. ‘Wanneer werkgevers een vacature opstellen, zullen ze gevraagd worden om hun ideale bijverdiener te beschrijven. Uit die beschrijving leidt ChatGPT drie vragen af die jobstudenten of flexi-jobbers zullen beantwoorden wanneer ze op de vacature solliciteren. ChatGPT screent de antwoorden en doet een voorstel. Op basis van die aanbeveiling en Nowjobs’ eigen validaties stuurt de app een contract naar de meest geschikte bijverdiener’, aldus David.
Of hoe Nowjobs, en diens ai, daarmee de ‘beste’ bijverdiener selecteert die meteen een contract kan accepteren. ‘Werkgevers hoeven hun bijverdieners dus niet meer zelf te screenen, noch contractvoorstellen uit te sturen. Zij kunnen erop vertrouwen dat de meest geschikte bijverdiener geselecteerd wordt.’