Covid-19 heeft de scale-up Awingu geen windeieren gelegd. Het Gentse bedrijf zag zijn inkomsten bijna verdubbelen en klimt voor het eerst dit jaar uit de rode cijfers.
Aangejaagd door de pandemie is thuiswerken helemaal doorgebroken. Dat betekent ook sterke én beveiligde connectielijnen voor ondernemingen wier medewerkers thuiswerken. En die oplossing moest dan nog snel te implementeren zijn, aan een budgetvriendelijke prijs uiteraard. Dat zijn de troeven van Awingu. Oorspronkelijk zorgde het voor de integratie van laptops, ipads en smartphones op bestaande ‘legacy’-netwerken, maar met Covid-19 werd het geweer van schouder veranderd en koos men voor een ‘secure homeworking solution’. En dat sloeg aan. ‘Vandaag hebben we een installed base van meer dan een half miljoen gebruikers. Dat Citrix met beveiligingslekken worstelde, speelde ons ook in de kaart’, vertelt ceo Walter Van Uytven
Dankzij de oplossing van Awingu heeft de bedrijfsleider altijd zicht op wanneer de thuiswerkers aan de slag zijn en welke applicaties ze hanteren. Voor ondernemingen die enige controle willen behouden, is dat een zegen.
Awingu, dat zo’n veertig werknemers telt, heeft bovendien een aantal belangrijke partnerships, waaronder met Blackberry dat de technologie inzet voor zijn digitale-thuiswerkoplossing. Toch wordt nog steeds het overgrote deel van de verkoop zelf verzorgd.
Scharnierjaar
Het buitenland, in Europa Italië op kop, staat vandaag voor de grootste inkomsten, België slechts voor een kleine minderheid van de verkoop. Toch zorgt het raamcontract met de Kanselarij, de diensten van de eerste minister, voor een sterke opening naar de overheidsdiensten. Zo is de Federale Politie op Awingu geënt en zijn er doorbraken met meerdere andere Federale Overheidsdiensten. ‘The game is on’, aldus Walter Van Uytven die al zes jaar de kar trekt. Mogelijk is 2020 een scharnierjaar voor Awingu. Met dank aan Covid-19.