De Belgische startup Intigriti, een platform voor ethische hackers, heeft in een eerste investeringsronde 4,14 miljoen euro opgehaald. Met het geld wil het hacking-platform zijn leiderschapspositie binnen de Benelux versterken en verder uitbreiden naar de rest van Europa.
Via Intigriti kunnen bedrijven hun systemen doorlopend laten testen door meer dan 15.000 ethische hackers uit 130 verschillende landen. Het bedrijf werd opgericht in 2016 door ceo Stijn Jans. Via een ‘bug bounty’-model worden de websites, applicaties en infrastructuur van de meer dan 75 aangesloten ondernemingen doorlopend getest op veiligheidsfouten. Onder meer de Europese Unie, Kinepolis, Randstad, Brussels Airlines en Bpost doen een beroep op Intigriti. Hackers die bij die bedrijven kwetsbaarheden op een ethische manier melden, kunnen daarvoor tot 50.000 euro opstrijken.
‘Vroeger werd de beveiliging van vele bedrijven hoogstens één keer per jaar doorgelicht’, zegt Jans. ‘Vandaag is dat ondenkbaar, omdat er dagelijks honderden nieuwe soorten kwetsbaarheden ontdekt worden. De strijd tegen cybercriminaliteit is er een die we samen moeten voeren, niet ieder voor zich.’
In het afgelopen jaar werden ruim 10.000 kwetsbaarheden door Intigriti blootgelegd, een record. ‘Door de huidige tijdsgeest zoeken steeds meer cybersecurity-professionals naar manieren om online carrière te maken’, zegt ethisch hacker Inti De Ceukelaire, die instaat voor de groei van de hacker community. ‘Ons platform maakt het mogelijk om bij te dragen aan de cyberveiligheid van internationale bedrijven, én om beloningen tot 50.000 euro in de wacht te slepen, zonder dat je daarvoor je huis moet uitkomen. Dit is een nieuwe, duurzamere manier van werken, die consultancy voorgoed zal veranderen.’
De kapitaalinjectie werd geleid door het Europese fonds ETF Partners, dat zich focust op duurzame technologie. Het fonds krijgt daarmee een minderheidsbelang in handen. ETF-partner Remy de Tonnac (ceo Gemalto/Inside Secure) zal de raad van bestuur van Intigriti versterken.