Delaware is van plan om in 2020 zowat tweehonderdvijftig nieuwe medewerkers aan te trekken voor zijn Belgische vestigingen. Die zijn netjes verdeeld tussen young graduates en ervaren profielen. Dat vertelde Patrick Andersen, managing director Belux, aan Computable België.
Delaware is een it- en business consultant die zich gespecialiseerd heeft in onder meer erp, business intelligence en e-commerce. Hun diensten baseren zich voornamelijk rond de ecosystemen van SAP, Microsoft en OpenText. Het bedrijf groeide vorig jaar qua omzet met 17 à 18 procent, het aantal medewerkers ging hiermee gepaard: 13 à 14 procent extra.
Delaware gaat al enkele jaren mee. Het was ooit een it-afdeling van Bekaert en werd in 2003 afgesplitst van Deloitte Consulting. ‘Toen waren we met 124 werknemers. Voor ons was het dan ook mooi dat we 15 jaar later 124 starters mochten verwelkomen in september’, haalt Andersen aan. Tegen de 250 aanwervingen die Delaware plant, staat onvermijdelijk ook verloop. ‘Maar algemeen kan je stellen dat er een netto-groei is van ruim 120 nieuwe collega’s, die voornamelijk van schoolverlaters komt’, stelt hij.
Om de aanwervingen te kunnen bolwerken, breidde Delaware zijn team van recruiters uit van zeven naar tien. ‘Aanwervingen lopen bij ons intern, en niet meer via een extern bureau.’
Trend naar add-ons
De profielen die Delaware aanwerft, zijn divers. Voor de starters gaat het om de profielen van afgestudeerde ingenieurs, informatici en economie-profielen. Vooral de eerste twee, de ingenieurs en informatici, zijn moeilijk te vinden op de arbeidsmarkt. Delaware speelt hier naar eigen zeggen op in door meer aan zijn brand te werken. Zo organiseerde het bedrijf vorig jaar, samen met Barco, voor laatstejaarsstudenten een studietrip voor vijf dagen naar Amsterdam. Dit jaar stond Berlijn op het programma.
Bij de senior-profielen zijn de klassieke Microsoft- en SAP-consultant en configurator nog steeds gevraagd. Al zijn ook andere profielen gegeerd zoals de data scientist, de software-architect of de ontwikkelaar, die komt opzetten. ‘We stellen vast dat er bij cloud computing voor bedrijven nog wel bepaalde op maat add-ons nodig zijn en daarvoor zijn ontwikkelaars nodig. Het is dus zeker niet zo dat met de komst van de grote cloudplatformen er niet meer ontwikkeld moet worden, integendeel.’
Strategische oefening
Het bedrijf organiseert ook enkele grote initiatieven die draaien rond innovatie. Dit gaat onder meer over hun zogenaamde DEL20, een community waarbij diverse klanten met Delaware samenwerken rond innovatieve technologieprojecten, zoals smart speakers in de zorgindustrie, machine learning in productie-omgevingen en veiligheidstrainingen met virtual reality. Deze week organiseert Delaware ook een hackathon voor studenten waar diverse bedrijven (zoals Renson, Unilin, De Watergroep, Bekaert, Barco en Joris Ide) uitdagingen voorstellen.
Maar de toekomst zit in evolutie. Delaware is altijd erg gericht geweest op twee technologische stacks: SAP en Microsoft. Voor SAP uit zich dat bijvoorbeeld in projecten rond SAP S/4HANA en bij Microsoft rond Dynamics en Office365.
Al deed het bedrijf onlangs ook zijn vijfjaarlijkse strategische oefening. ‘Naast onze bestaande ecosystemen willen wij ons ook meer open stellen naar andere technologieën en partijen’, vertelt Andersen.