Het Finse softwarebedrijf Eficode opent een Benelux-kantoor in Amsterdam. Het bedrijf, opgericht in 2005 in Helsinki, is een DevOps- en UX Designops-specialist en telt inmiddels zo'n tweehonderdvijftig man. Eficode heeft een sterke positie in Scandinavië, maar wil ook buiten de Noordse regio groeien. De opening van een Benelux-kantoor past bij deze ambitie.
Het Benelux-kantoor wordt de zesde vestiging van Eficode; de andere vestigingen zijn in Helsinki, Tampere, Kopenhagen, Stockholm en Göteborg. Eficode huurt kantoorruimte naast de Amsterdam Arena, De Entree 99-197. Op 28 september aanstaande vindt de officiële opening plaats met een bijeenkomst in één van de presentatieruimten in de Arena. Jari Litmanen, de voormalige Finse stervoetballer van Ajax, zal de aftrap voor zijn rekening nemen.
De Benelux-vestiging van Eficode staat onder leiding van André Sibov, die in diverse technische en commerciële functies zijn sporen heeft verdiend bij onder andere HP Enterprise en Innovaprime. Nordkapp, een partneronderneming van Eficode, is al wat langer actief bij ING Beleggingen in Amsterdam met ’design’-diensten. Die worden verder in samenwerking met Eficode uitgebreid.
De expertise van Eficode ligt op het vlak van DevOps en UX Designops in samenhang met cloudtoepassingen, big data-applicaties en systemen met kunstmatige intelligentie. Naast Nordkapp zijn Alibaba, Amazon, Atlassian en Vertica belangrijke technologiepartners van Eficode. In de Benelux is onder andere Philips Healthcare gebruiker van Vertica, een leverancier van een database engine voor big dataverwerkingen.
DevOps en UX Designops
DevOps (Development & Operations) is het maken van software en gelijktijdig testen in de conceptuele fase, zodat daarna via een iteratief proces aan de hand van functionele prioriteit direct de operationele oplevering plaatsvindt.
Met UX Designops worden applicaties ontworpen op basis van inzicht in de user experience (UX), oftewel de gebruikerservaring ten aanzien van een bepaalde toepassing, zoals de kwaliteit van de vormgeving (look & feel), mate van interactie en snelheid van response. Applicaties zijn dan niet alleen sneller te ontwikkelen, maar ook beduidend goedkoper omdat men niet voortdurend terug naar de tekentafel moet.