Dominique Leroy, de topvrouw van Proximus, vindt dat ze recht heeft op een ‘langetermijnbonus’. De regering ziet dat echter niet zitten, zo schrijft De Tijd. Proximus ontkent ondertussen het verhaal.
Toen Leroy (winnares van de Computable IT Person of the Year) werd aangesteld door de vorige regering-Di Rupo werd er afgesproken dat er een loonplafond voor de ceo zou worden ingevoerd van 650.000 euro. Ondertussen is dat al opgetrokken tot 800.000 euro.
In tegenstelling tot haar directiecomité heeft Leroy (sowieso al niet de bestbetaalde manager binnen Proximus) geen recht op een ‘variabele verloning op lange termijn’. Voor de zeven directeuren onder Leroy staat daarvoor een potje van 1,2 miljoen euro klaar. En daar heeft de topvrouw het moeilijk mee, zo schrijft De Tijd, omdat ze vindt dat ook zij ‘strategische lijnen moet uitzetten en op lange termijn moet denken’.
De loonsverhoging toekennen, kan enkel de huidige regering. Leroy zou bij minister van Telecom Alexander De Croo gepolst hebben of er voor haar een bonus in zit, maar zowel hij als premier Charles Michel lijken niet geneigd om op die vraag in te gaan. Enkel als Leroy bereid zou zijn op haar vaste loon in te leveren, zou er eventueel ruimte zijn voor zo’n bonus, zo luidt het in regeringskringen.
Proximus ontkent ondertussen dat haar ceo een formele vraag heeft gesteld aan de regering om zo’n langetermijnbonus te krijgen. Het bedrijf wijst er op dat er, wat dat betreft, niets veranderd is, sinds haar aanstelling in 2014.
Ter vergelijking: de vorige ceo van Proximus, de ondertussen overleden Didier Bellens, had een jaarloon van ongeveer 2,5 miljoen euro.