Het Duitse elektronicaconcern Siemens schakelt ServiceNow in voor de digitalisering van ict-processen. ServiceNow, dat ict-beheertoepassingen levert, zet bij Siemens de serviceiIntegration and management (siam)-oplossing voor het wereldwijde ict-beheer in.
De ict-producten en -diensten zijn via een centrale portal beschikbaar voor alle 348.000 medewerkers van Siemens. Ook worden alle ict-diensten en -producten van verschillende providers via dat centrale platform beheerd. Op dit moment wordt de portal door 285.000 werknemers gebruikt.
Door de mogelijkheid om taken te bundelen moet onder meer het bestelproces vereenvoudigd worden. Er worden complete scenario’s gecreëerd, zoals het samenvoegen van alle topics gerelateerd aan smartphones. Bijvoorbeeld: het toestel, sim, berichtenverkeer en toegang tot Wi-Fi.
ServiceNow over service integration and management (siam): ‘Wanneer er een nieuwe leverancier wordt aangesloten, is het belangrijk dat processen automatisch afgehandeld worden: veertien miljoen datasets worden nu automatisch door het platform vervangen.’
Daarnaast kunnen externe leveranciers snel in- en uitgeschakeld worden. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn omdat er meerdere leveranciers in het spel zijn. Als voorbeeld noemt ServiceNow het beheren van meer dan 160.000 mobiele toestellen bij verschillende operators. ‘De ict-afdeling van Siemens heeft nu volledig zicht op alle mobiele assets, plannen en features. Door gebruik te maken van Mobichord Mobile Expense and Asset Management – een gecertificeerde ServiceNows-applicatie – heeft Siemens ook het enterprise mobility management (emm)-systeem verstevigd’, aldus de leverancier.
Single service platform
ServiceNow stelt dat kosten automatisch worden verrekend in meerdere valuta en ook de gebruiksrapportage geautomatiseerd is. Volgens de leverancier beschikken budgetbewakers over diepgaande analyses en de mogelijkheid om vervangverzoeken van mobiele apparaten en diensten snel te verwerken.
‘Siemens heeft de gebruikerservaring centraal gesteld in de service-integratie. Door het bundelen van meerdere grootzakelijke systemen in een eenvoudig te gebruiken single service platform, is de manier waarop gewerkt wordt daadwerkelijk veranderd’, zegt Georg Goller, die verantwoordelijk is voor ServiceNow in Duitsland. ‘De uitbreiding naar een complete sim-omgeving voor mobility management laat zien dat de digitale transformatiestrategie van Siemens opvalt wat betreft omvang en reikwijdte’, aldus Goller.
HR-diensten
Naar aanleiding van het succesvol bundelen en managen van ict-diensten is Siemens van plan om het bestaande ict-platform verder uit te rollen, bijvoorbeeld door extra processen en functionaliteiten toe te voegen. Het gaat bijvoorbeeld om de introductie van nieuwe gebruikssituaties – zoals automatische on-boarding processen als onderdeel van de hr service management strategie – en het stopzetten van bestaande legacy tools.